Producător

Producător

Instalare la

Instalare la

Wireless

Wireless

Culoare

Culoare

ingropat

ingropat

Autonom

Autonom

Splicer fibră optică profesional

Contacte magnetice

Filtre active

Un contact magnetic este un element de bază al unui sistem de securitate, ușor de utilizat, care funcționează pe baza unui comutator intern și a unui magnet. Denumirea generală de contact magnetic este dată, de obicei, unui senzor montat în locurile unde exista deschideri de tipul ușilor, ferestrelor sau porților, rolul său fiind cel de monitorizare a operațiunilor de închidere și deschidere.

După cum sugerează și numele, un senzor magnetic de ușă și fereastră este utilizat pentru a monitoriza o ușă sau o fereastră și pentru a informa un sistem de alarmă despre starea acesteia, respectiv dacă este deschisă sau închisă. Aceste dispozitive sunt denumite „contacte magnetice” datorită modului în care funcționează. Deși nu fiecare senzor de ușă și fereastră funcționează în același mod, majoritatea acestor dispozitive se bazează pe aceleași principii.

Modul său de funcționare este extrem de simplu: pentru a monitoriza închiderea, respectiv deschiderea unei uși sau a unei ferestre, se folosesc contacte magnetice formate din două părți. Senzorul propriu-zis este instalat de obicei pe cadrul ușii sau ferestrei, iar magnetul este montat pe porțiunea mobilă. Când ușa sau fereastra este deschisă, magnetul se va separa de senzor, iar comutatorul intern al acestuia se va activa și, fie va trimite o alertă către sistemul de alarmă pentru a anunța că ușa sau fereastra a fost deschisă, fie că va deschide un circuit care indică sistemului de monitorizare că ușa sau fereastra este deschisă. Sistemul va efectua apoi o acțiune prestabilită pe baza setărilor de programare pentru senzor.

Din punct de vedere constructiv, contactele magnetice pot fi de două tipuri: aplicabile, cu montaj aparent, care se aplică folosind șuruburi sau adeziv sau îngropate, montate direct în ramă, aproape invizibile.

Funcțional, după modul de alimentare și transmitere a semnalului, acesta poate fi contact magnetic cu fir, cablat sau contact magnetic wireless. În primul caz, partea cu firul este montată pe toc, iar partea fără fir pe partea mobilă. Un contact magnetic wireless se alimentează cu baterii sau acumulator și este mult mai simplu de montat, fără a fi nevoie de fire trase sau de găurirea tocurilor ferestrelor sau ușilor.

Din punctul de vedere al utilizării, contactele magnetice sunt de interior, folosite pentru uși sau ferestre și de exterior, folosite pentru porți. Un contact magnetic ușă sau un contact magnetic geam sunt contacte magnetice antiefractie, care trimit semnale unui sistem de alarmă antiefracție. Un contact magnetic exterior,cum este cel pentru poartă, comandă de la distanță deschiderea sau închiderea acesteia.

Dacă ești interesat de o soluție eficientă din gama contacte magnetice, de la producători de top, la un preț avantajos, te așteptăm să accesezi ofertele noastre. Îți confirmăm un preț contact magnetic competitiv, pentru produse la o calitate certificată.