Numar conductori

Numar conductori

Grosime conductor

Grosime conductor

Splicer fibră optică profesional

Cabluri electrice

Filtre active

8,09 lei
809 lei
Cabluri electrice
La cantitate de : 100 m . Preț per 1m, se vinde doar la rolă întreagă ; Conductor central: 4 x 1.5 mm² - Conductor solid Cu ;
809 leiPreț
Cablu electric negru de exterior pentru linii aeriene sau trasee electrice care trec prin apă, beton, încăperi închise, canale sau poate fi îngropat direct în pământ; La cantitate de : 100 m . Preț per 1m, se vinde doar la rolă întreagă ; Conductor central: 3 x 1.5 mm² -...
536 leiPreț

Un cablu coaxial este un cablu electric folosit pentru transmiterea semnalelor RF (frecvență radio) printr-un fir conductor interior, înconjurat de un dielectric expandat, urmat de un ecranaj simplu sau multiplu. În prezent,cabluri coaxiale TV-SAT (sau cablu coaxial TV) se pot utiliza pentru conectarea sistemelor de recepție prin satelit și a antenelor, la conectarea sistemelor de televiziune video și de bandă largă, dar și a antenelor de recepție terestră. Utilizarea acestor cabluri coaxiale se face folosind conectori tip mufă F la ambele capete, rezultând un cablu coaxial TV mufat.

Ecranajul protector al unui cablu coaxial profesional este foarte important: acesta protejează, pe de o parte, de interferenţele externe asupra semnalului transmis prin cablu, iar pe de altă parte, evident, de interferența semnalului transmis prin cablu asupra mediului exterior. Ecranajul protector poate consta, spre exemplu, dintr-o folie de ecranare din aluminiu (ecranare unu), legată de dielectric, urmată de o tresă din cupru împletit și eventual cositorit (ecranare doi) și dintr-o nouă folie de aluminiu legată de mantaua exterioară (ecranare trei), urmate apoi de un ultim înveliș protector, respectiv mantaua exterioară, ce poate fi simplă (din PVC) sau cu elemente de protecție suplimentare.

Cablurile coaxiale au în denumire termenul generic RG (adică radio guide), care, inițial, făcea referință la un indicator de unitate pentru cablu de frecvență radio în vrac, folosit în armata SUA. Indicatorul variază de la RG-59 (cu o ecranare standard), până la RG-6 - în prezent un cablu coaxial RG 6 oferind o ecranare foarte eficientă

Tipuri de cabluri după destinație

  • de interior (diametrul exterior mai mic și mai flexibil)
  • de exterior (diametru exterior mărit datorită elementelor de protecție adăugate, cum ar fi gelurile)
  • pentru sisteme/rețele  de distribuție  
  • de exterior îngropate (diametrul mărit pentru protecție) 

Tipuri de cabluri după clasa de ecranare

  • Cablu coaxial cu ecranare de clasă: C; B; A; A+; A++

(ecranarea, în funcție de clasa de ecranare, pornește de la 120dB pentru clasa A++  și merge de la ecranare simplă până la cablu triplu ecranat sau la ecranare multiplă)

Tipuri de cabluri după clasa de reacție la foc

În funcție de clasele de reacție la foc conform CPR (EN50575), un cablu TV coaxialpoate face parte din clasele: Aca, B1ca, B2ca, Cca, Dca, Eca, Fca. Suplimentar, apare criteriul ce caracterizează generarea fumului - s1 sau s2, apariția de picături/particule aprinse - d1 sau d2 și aciditatea de ardere și de descompunere termică a produselor - 1.

Reacția la foc: clasa Aca definește cablurile neinflamabile (fără reacție la foc), pe când Fca conține cablurile ce nu îndeplinesc cerințele clasei Eca de bază. 

Cablul coaxial poate fi și cablu coaxial cu alimentare: un cablu CCTV de supraveghere, de înaltă calitate, care are în componența sa conductoare pentru alimentare, folosit pentru transmiterea semnalului video şi alimentarea camerelor sau a altor dispozitive CCTV.