Accesorii pentru sudare fibre optice

Filtre active

Accesorii pentru sudare fibre optice
Ancora TELENCO DROP permite fixarea unei fibre FTTH sau a unui microcablu optic pe un stâlp. Corpul ancorei este acoperit cu un strat rezistent la UV. Prinderea este făcută pentru cabluri rotunde cu un diametru de 3 - 6 mm.
872 leiPreț
Ancora pentru fibră optică I-FISH permite suspendarea cablului inclusiv o mică rezervă. Ancora este concepută pentru cabluri rotunde cu un diametru de până la 3.7 mm și cabluri plate cu dimensiuni de 3.1X2.0 mm, 3.3X2.0 mm și 5.0X2.0 mm. Este din material plastic rezistent la UV.
488 leiPreț
Accesorii pentru sudare fibre optice
Stripper fibră optică ProsKit 8PK-326 cu trei orificii. Primul dintre acestea este folosit la îndepărtarea bufferului de 250 microni în cazul fibrei optice cu miez de 125 microni. Cel de al doilea, la reducerea tamponului de 900 microni până la 250 microni. Ultimul orificiu este utilizat pentru fibrele optice cu jacheta de 2-3 mm. Strippingul se face până la tamponul de 900 de microni.
18413 leiPreț
Accesorii pentru sudare fibre optice
Splice-urile mecanice ULTIMODE FAST-MS1 sunt folosite pentru sudarea permanentă a fibrelor optice fără a mai fi nevoie de aparate de sudură profesionale. Atenuarea mică de doar 0.1 dB este datorită construcţiei interioare ce poziţionează fibrele cu ajutorul unor lamele în formă de V.
4291 leiPreț
Accesorii pentru sudare fibre optice
Stripperul IDEAL 45-163 este un instrument pentru tăierea tuburilor rotunde şi îndepărtarea mantalei cablului de fibră optică cu un diametru de la 3 la 6.4 mm. Unealta este echipată cu trei lame. Toate lamele sunt reglabile pentru a controla adâncimea de tăiere și pentru a evita deteriorarea structurii interne a cablului. Două lame sunt utilizate pentru tăierea transversală și una pentru...
20882 leiPreț

Cablurile de fibră optică se bucură, mai nou, de o largă răspândire, mai ales în telecomunicații - fiind un mediu de transmitere a semnalului pe distanțe mai mari și lărgimi de bandă mai mari decât cablurile tradiționale din domeniul telecomunicațiilor. Tehnologia cu fibră optică este utilizată pe scară largă și în locuințe, în reţele LAN, sisteme video de supraveghere analogice și IP, instalații S/MATV și chiar și în sisteme de alarmă. 

 Conectarea cablurilor fibră optică este o operație mai complexă, deoarece necesită o tăiere precisă a capetelor fibrei optice, urmată apoi de lipirea propriu-zisă - fie prin sudură mecanică rapidă, fie prin sudarea cu arc electric. Pentru a realiza o pregatire corectă a conectării (sudării) a două cabluri de fibră optică avem nevoie atît de accesorii sudură fibră optică cât și de și accesorii prindere fibră optică

Tipuri de accesorii pentru sudare fibră optică

În prezent, piața este dominată de două metode de îmbinare/sudare: mecanică și termică (de fuziune). Fiecare dintre acestea se caracterizează atât prin avantaje cât și dezavantaje și necesită accesorii specifice. Avantajul sudurii mecanice este costul relativ redus al echipamentului necesar pentru începerea lucrării. Cea de-a doua metodă de sudare a fibrelor se bazează pe splicing-ul de fuziune, adică pe sudarea termică. Din punct de vedere tehnic, procedeul este mai precis, dar și mai costisitor deoarece implică, în plus, pe lângă accesorii sudură fibră optică, utilizarea unui aparat de sudură/splicer.

 

Printre accesoriile sudură fibră optică de bază necesare se numără:

 • foarfece pentru tăiere Kevlar sau cleaver, o unealtă pentru tăierea rapidă și precisă de fibre optice care are o scală pentru a stabili lungimea de tăiere a fibrei 2-20 mm.
 • instrument pentru crestături Miller, care permite accesul facil la fibrele optice din cablu efectuând o tăietură în mantaua cablului de la 1.9 mm la 3.0 în cinci gradații, fără riscul de a deteriora fibra.
 • instrument tăiere Slitter dedicat cablurilor de fibră optică cu manta LSOH
 • stripper fibră optică (un cleşte cu trei orificii: primul dintre acestea este folosit la îndepărtarea bufferului de 250 microni în cazul fibrei optice cu miez de 125 microni. Cel de al doilea, la reducerea tamponului de 900 microni până la 250 microni. Ultimul orificiu este utilizat pentru fibrele optice cu jacheta de 2-3 mm. Strippingul se face până la tamponul de 900 de microni) sau unealtă de fixare pentru conectori rapizi Ultimode Fast, fără măsurare manuală și fără ajutorul cleștelui stripper
 • cleaver de fibre - curățătorul conectori fibră optică este un instrument pentru curățarea fețelor conectorilor de fibră optică.
 • şerveţele Kim Wipes
 • solvent IPA și dispenser alcool izopropilic, necesar pentru curățarea fibrelor optice
 • curățător conectori fibra opticăsau o casetă pentru curățarea mufei frontale a fibrelor optice 
 • splice-uri mecanice pentru sudarea oricărui tip de fibră optică. Gelul optic special din interior reduce pierderile cauzate de tăieri imprecise sau a posibilelor spaţii rămase între fibre.
 • conector optic
 • container pentru resturi fibră optică si depozitarea în siguranță a lor.
 • protecție pentru splice
 • instrument testare / tester de fibră optică.

Dacă ești interesat de o soluție eficientă de accesorii sudura fibră optică  de la producători de top, la un preț avantajos, te așteptăm să accesezi ofertele noastre. Îți confirmăm accesorii la preț competitiv, pentru produse la o calitate certificată.