Producător

Producător

Splicer fibră optică profesional

Ventilație și termostate

Filtre active

Acest modul este folosit pentru ventilarea forţată a echipamentelor montate în cabinetele RACK din seria SIGNAL. Acesta se montează pe şinele rack. În modul sunt montate două ventilatoare R912026. Alimentarea se face la 230 VAC prin cablul de alimentare inclus în set.
31082 leiPreț
Acest modul este folosit pentru ventilarea forţată a echipamentelor montate în cabinetele RACK din seria SIGNAL. Acesta se montează pe tavanul dulapului. În modul sunt montate 4 ventilatoare R912026. Alimentarea se face la 230 VAC prin cablul de alimentare inclus în set.
27706 leiPreț
Tava este folosită la ventilarea forţată a echipamentelor montate în cabinetele RACK din seria SIGNAL. Acesta se montează pe şinele rack şi are o dimensiune de 1U. În modul sunt montate 3 ventilatoare R912026. Alimentarea se face la 230 VAC prin cablul de alimentare inclus în set. Pe faţa tăvii se află şi un buton de PORNIT/OPRIT.
46994 leiPreț
Acest modul este folosit pentru ventilarea forţată a echipamentelor montate în cabinetele RACK din seria SIGNAL. Acesta se montează pe şinele rack. În modul sunt montate trei ventilatoare R912026. Alimentarea se face la 230 VAC prin cablul de alimentare inclus în set.
32682 leiPreț
FR-1 este un regulator al vitezei ventilatorului în funcţie de temperatură, ce prelungeşte durata de viaţă a ventilatorului şi reduce zgomotul; Alimentare: 12 V DC ; Tensiune ieşire FAN (ventilator): 25 °C - 6 V 40 °C - 11 V ;
3397 leiPreț

Temperatura în interiorul unui cabinet metalic sau a unui rack este influențată de mai mulți factori, începând cu numărul de perforații de răcire din ușa cabinetului, cu locul de amplasare al acestuia și sfârșind tipul de componente din interiorul cabinetului metalic. Poziționarea echipamentelor active și numărul lor este, de asemenea, un factor de influență de care trebuie ținut cont.

Ca mai la îndemână metodă de control al temperaturii din interior o reprezintă menținerea unui flux de aer adecvat în interiorul cabinetului metalic. Pentru  aceasta se folosesc ventilatoarele, care sunt necesare pentru a menține o temperatură constantă în incinta în care avem echipamente active ce produc și emană căldură în timpul funcționării. În cazul rack-urilor, dacă nu este necesară răcirea cu aer conditionat a întregii încăperi, se poate opta pentru răcirea doar a cabinetului metalic, aceasta fiind o soluție eficientă economic.

 O circulaţie corespunzătoare a aerului în interiorul rack-ului este foarte importantă, iar acest lucru se realizează doar cu ajutorul unui ventilator pentru rack. Producătorii oferă suficiente informații legate de temperatura optimă de funcționare a fiecăruia dintre  echipamentele instalate în cabinetul metalic și de metodele optime de răcire necesare. De asemenea, specifică și numărul de ventilatoare necesar pentru a asigura răcirea lor eficientă. Monitorizarea automată a temperaturii se face folosind un termostat , care va porni sau opri ferma de ventilatoare din cabinetul metalic.

Cum să menținem un cabinet metalic sau rack la o temperatură optimă de funcționare?

În primul rând, este esențială asigurarea /permiterea circulației aerului prin ușa sau prin pereții cabinetul metalic. Mare parte din echipamentele active au deja încorporat un sistem de ventilație, care permite disiparea căldurii generate și evacuarea ei în mod natural.

 Pasul următor constă în determinarea tipului de răcire necesar: racire (convecție) naturală, răcire (convecție) forțată sau racire (convecție) activă prin aer condiționat. Importantă este și poziționarea echipamentelor în cabinetul metalic. Astfel, nu trebuie să supraîncărcați cu echipamente active cabinetul metalic (este recomandată maxim 80% din capacitate ). Între echipamente trebuie menținută o distanță de 1U pentru a asigura o circulație optimă a aerului între față și spate, iar spațiul neutilizat din cabinet este bine să fie acoperit cu panouri de tip blank pentru a putea asigura un flux optim al aerului de răcire și, evident, a nu mixa aerul cald de disipare cu aerul de răcire de la ventilatoare.

Monitorizarea temperaturii se face cel mai simplu cu ajutorul unui termostat ce reglează pornirea și oprirea ventilatoarelor. Se poate folosi gestionarea de la distanța prin SNMP sau IP, prin senzori de temperatură ce pot emite alerte la defectarea unui ventilator rackși depășirea temperaturii optime de funcționare. Câteva dintre cele mai folosite variante sunt:  termostat comandă ventilator, termostat ventilator rack sau termostat pentru unitate ventilație rack.

Avantajele unui panou cu ventilatoare pentru rack

Un panou cu ventilatoare este o  unitate ventilare rack ce conține, în general, un număr mai mare de ventilatoare (4 sau 6 buc, optim) și ocupă de la 1U în cabinetul metalic. Mai multe panouri ventilație rackformează o unitate ventilație rack. 

Cel mai mare avantaj îl constituie direcționarea/evacuarea aerului cald disipat spre partea de sus a cabinetului metalic. În plus, un panou cu ventilatoare rackabil asigură un flux uniform de aer  spre evacuare. În funcție de specificații, pentru un rack cu ventilator se pot alege panouri dedicate pentru partea de sus a rackului sau panouri integrate în rack între echipamentele active.

 Tipuri de sisteme de ventilare pentru rack 

Acestea pot fi clasificate în funcţie de locul în care sunt instalate şi de direcţia fluxului de aer:

  • panouri ventilator - instalare pe laturi - flux de aer orizontal
  • panouri ventilator - instalare pe laturi - flux de aer vertical
  • echipamente de tip ventilator montate pe tavanul rack-ului sau în rack 
  • ventilator simplu cu alimentare 230V AC
  • ventilator montat în tavanul rack-ului

O altă clasificare se poate face după tipul ventilatorului:

  • ventilator rack 220v sau ventilator pentru rack
  • ventilator rack 19 sau ventilator rack universal
  • ventilator rack cu termostat

Constructiv, există panouri cu orificii de ventilație ce asigura o suprafață de până la 68% de suprafață deschisă, panouri ventilație rack orizontale sau panouri ventilație pentru montaj față.

Dacă ești interesat de o soluție eficientă de ventilație și termostate sau ventilator cu termostat de la producători de top, la un preț avantajos, te așteptăm să accesezi ofertele noastre. Îți confirmăm accesorii rack 19 la preț competitiv, pentru produse la o calitate certificată.