Producător

Producător

Splicer fibră optică profesional

Protecții fulger TV/SAT

Filtre active

Protecţia la supratensiune Signal - echipamentul ideal pentru oricine doreşte să-şi protejeze echipamentele TV şi satelit precum mutiswitch, receiver satelit, televizor, staţie radio - împotriva furtunilor cu descărcări electrice. Protecţia funcţionează în toată banda TV/SAT şi poate prelua şocuri de până la 8000 A.
1774 leiPreț
Diferenţa de potenţial electric ce poate apărea între două zone ale unei instalaţii de antenă sau reţele LAN se manifestă sub formă de supratensiuni sau cureţi de scurcircuit având ca rezultat, la momentul conectării echipamentelor, declanşarea de scântei sau chiar socuri electrice de intensitate redusă. Pot, de asemenea, fi afectate şi echipamentele utilizate (amplificaoarele, receiverele,...
2695 leiPreț

Dispozitivele de protecție la supratensiuneprotejează dispozitivele și sistemele de supratensiunile generate de evenimente naturale (trăsnet) sau legate de funcționarea și întreținerea normală a rețelei electrice (supratensiuni de comutare). 

 În timpul furtunilor cu descărcări electrice pot să apară pe cablu supratensiuni care pot distruge echipamentele conectate la acesta. Există riscul de supratensiune chiar şi la 1,5 km distanţă faţă de locul unde loveşte fulgerul. Un dispozitiv protecție supratensiune sau un dispozitiv de protecție trăsnet pentru receptoare și televizoare se poate realiza fie individual, cu protecție trăsnet cablu tv, fie printr-o soluție mai complexă pentru instalații cumulate de TV/SAT, într-o cutie pentru multiswitch sau în distribuția mai multor semnale CATV/SAT.

 Avantajele dispozitivelor de protecție la supratensiune

Avantajele unor instalații protectie trăsnet sau dispozitivelor de protecție la supratensiune decurg implicit din modul lor de funcționare. Astfel, acestea contribuie la reducerea timpilor de nefuncționare costisitori și protejează echipamentele electronice sensibile împotriva efectelor dăunătoare ale curenților tranzitorii cauzate de fulgere, comutarea utilităților, comutarea internă a sarcinii și multe altele.

 În cazul echipamentelor TV şi satelit, o protecție împotriva trăsnetuluieste eficientă în cazul furtunilor cu descărcări electrice. Utilizarea unui dispozitiv de protecție trăsnet pe cablu coaxial este eficientă, însă, doar în sistemele cu împământare. Există, de asemenea, protecții la supratensiune care funcționează indiferent de tipul de tensiune excesivă, blocând de asemenea o tensiune alternativă. 

Tipuri de dispozitive pentru protecție la supratensiune

Există mai multe tipuri de dispozitive de protecție la supratensiune. Astfel, există dispozitive care asigură siguranță protecție supratensiune, protecție trăsnet tv și  elemente de protecție fină.

 Astfel, pentru a proteja echipamentele audio/video, faxuri, modemuri, centralele telefonice, echipamentele de măsură etc. este necesară folosirea protecție antitrăsnet, care să minimizeze riscul defecţiunilor datorate fulgerelor şi a supratensiunilor. Din această categorie fac parte prizele multiple și prelungitoarele cu protecție la supratensiune sau dispozitivele de tipul stabilizator de tensiune tablou electric

Pentru o protecție trăsnet la rețelele de cablu CATV/SAT, putem enumera:

  • Protecție la suprasarcină și fulger cu împământare și cu GDT (gas discharge tubes)
  • Protecție la supratensiune pe cablu coaxial individual prin izolator galvanic
  • Protecție la supratensiune și protecție trăsnet pe cablu coaxial individual (TVS Transient Voltage Suppressor In-line)
  • Protecție la trăsnet pentru instalație 
  • Protecție la supratensiune pentru instalație 
  • Protecție de tensiune tablou electric
  • Protecție trăsnet cablu tv
  • Protecție supratensiune de tip priză multiplă /prelungitor cu protectie în plus pentru mufe TV coax

Dacă ești interesat de o soluție eficientă de dispozitive de protecție la supratensiuneși instalație protecție trăsnet de la producători de top, la un preț avantajos, te așteptăm să accesezi ofertele noastre. Îți confirmăm accesorii la preț competitiv, pentru produse la o calitate certificată.