Producător

Producător

Nr. Porturi

Nr. Porturi

Tip porturi

Tip porturi

Unități U

Unități U

Splicer fibră optică profesional

PDU - prize rackabile

Filtre active

Un PDU sau power distribution unit este un echipament de distribuție a curentului electric cu prize multiple, proiectat pentru alimentarea în condiții de siguranță a echipamentelor montate în rack servere sau cabinete rack de 19” sau 10”.

Prizele industriale sau barele de alimentare alimentează echipamentele dintr-un centru de date și pot oferi soluții complexe de  protecție la supratensiune și soluții de administrare și monitorizare  pentru a mări eficiența și durata de funcționare (uptime).

Multe prize rackabile (bare alimentare rack) oferă mult mai mult decat un simplu prelungitor cu mai multe prize și pot furniza/distribui curent trifazat sau o singură fază cu curent de până la 22 kVA sau mai mare. Exista două tipuri de prize PDU, unele simple (basic PDU) și unele inteligente (administrabile iPDU).

PDU-urile simple doar distribuie curentul electric la mai multe prize și, eventual, asigură protecție la supratensiune sau un buton de pornit/oprit și led-uri de control. Spre exemplu, o bară alimentare 6 prize poate oferi șase posturi universale, cu protecție la supratensiune și cu filtru integrat de alimentare, care elimină zgomotul din rețeaua electrică. Similar, o bară alimentare 8 prize oferă opt posturi universale și, în funcție de model, este echipată cu întrerupător, echipament de protecție la suprasarcini sau siguranță automată temporizată.